Организмът старее, защото тялото изсъхва! Ето я най-пазената тайна за дълголетие и здравословен живот!

Организмът старее, защото тялото изсъхва! Ето я най-пазената тайна за дълголетие и здравословен живот!

Advertisement:

В тази статия ще откриете  тайната на дълголетието. Може да я прилагате всеки ден и да се чувствате все по добре и по-добре.

Тя е описана още от Авицена ( персийски лекар, философ, учен, поет и музикант, естествоизпитател), който е считал, че една от най-важните причини за стареенето на организма е “изсушаване на тялото”.

 

Advertisement:

С това се съгласява и съвременната медицина: с възрастта  количеството вода в организма  намалява.

Това води до сгъстяване на кръвта и лимфната течност, намаляване на еластичността на кожата, мускулите, главоболие, болки в ставите и така нататък.

Водата е носител на енергия и информация, а всеизвестен факт е, че  нашето тяло е изградено основно  от вода. Много енергийни практики са единствено възможни, ако в организма  има достатъчно количество вода. И най-важното: водата записва всякаква информация, било тя добра или лоша. За здравето е полезна само положително заредена вода!

И ето я тайната: сутрин веднага като станете, пийте леко топла вода около 40 градуса. Пийте колкото можете:  1, 2, 3 чаши. Ако не сте свикнали започнете с няколко глътки и всеки ден увеличавайте дозата.

Защо е полезна именно такава вода?   Тя още се нарича “бърза вода”  – не изисква да се обработва от храносмилателния тракт, а попада директно в тънките черва и премахва всякакви токсини и шлаки. Водата директно попада в между клетъчното пространство, а не вътре в клетките, раздвижва кръвта и лимфната течност , намалява съдържанието на  холестерол и  захар в кръвта.

Според тибетската медицина водата има благоприятен ефект върху нервната система-позволява да се освободите от стреса. Те имат една известна поговорка: след стресова ситуация  пийнете чаша гореща вода. Това ще ви предпази от негативни последици за тялото.

Източник: bradva.bg

Advertisement: