Извънредно! Ветко Арабаджиев проговори за обвиненията си

Извънредно! Ветко Арабаджиев проговори за обвиненията си

Advertisement:

Късно снощи бизнесменът Ветко Арабаджиев беше екстрадиран от Испания в България. Това стана след решение на втори съд в Испания, който е уважил искането на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев. 

Днес той проговори за обвиненията си. "Разбирам обвиненията, но не разбирам какво общо имам с тях",заяви пред съда Ветко Арабаджиев, цитиран от Канал 3. Това стана по време на съдебното заседание, по искането на прокуратурата той да остане за постоянно в ареста. От Специализирания съд уточниха, че Арабаджиев е заявил изрично, че не желае да бъде сниман и записван.

Семейство Арабаджиеви пазили схемите за данъчни престъпления в мобилните си телефони. Това разкриха по време на съдебното заседание от прокуратурата, съобщава Канал 3.

Advertisement:

Според държавното обвинение бизнесмените са разпореждали на близки до тях да убеждават социално слаби лица да стават фиктивни собственици на кухи фирми. Дружествата извършвали симулативни операции, а оборотите им били връщани обратно на бизнесмените. От прокуратурата посочиха още, че злоупотреби е имало и в дружествата захарен комбинат и "Виктория груп", собственост на фамилията. В периода от 2013-а до 2018 година Арабаджиеви не са внасяли ДДС. В резултат на това щетите за държавата били за милиони левове.Късно снощи бизнесменът Ветко Арабаджиев беше екстрадиран от Испания в България. Това стана след решение на втори съд в Испания, който е уважил искането на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев.

Срещу него вече има повдигнато обвинение за ръководене на организиране престъпна група и пране на пари. Същото е и обвинението срещу съпругата му – Маринела. Засега няма решение от испанските власти за екстрадицията на Маринела Арабаджиева. Причината – производството за нея все още не е приключило. По делото е обвинен и синът на Арабаджиеви Вълчо. Наскоро той беше пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Семейство Арабаджиеви бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест през август 2018 г. Те бяха открити от испанските власти на 7 март 2019 г. в жилище в Кабрера де Мар в близост до Барселона, собственост на Георги Семерджиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

Advertisement: