8-те вредни навика, които неизбежно ни превръщат от момиче в старица:

8-те вредни навика, които неизбежно ни превръщат от момиче в старица:

Всички сме наясно, че старостта е неизбежна. Виждаме го ежедневно в огледалото – малките бръчици, които издават хода на времето.

Но е факт, че начинът ни на живот допринася много за това, как изглеждаме и се чувстваме, затова всички се възхищаваме на жени, които сякаш са неподвластни на старостта. Всъщност съществуват съвсем прости начини да се обърне процесът на стареене . Един от най-ефективните е активният начин на живот и редовните упражнения.

Advertisement:

Въпреки това, без значение какви методи използваме, те няма да са ефективни, ако не се отървем от 8-те вредни навика , описани по-долу. Откажете се от тези зависимости и ще спасите здравето си!

1. Отказвате да научавате нещо ново всеки ден

Отказвайки да научавате по нещо всеки ден и да откривате нещо ново за себе си, вие сами се обричате на посредствен живот.

Освен това постоянният интелектуален стимул развива аналитични умения у човека. Той успява да анализира много по-добре и себе си, и своя живот, и всичко, което се случва наоколо (в света). Ученето има много положителен ефект върху нашите познавателни способности. Отказвайки да учим, ние стареем по-бързо.

2. Не познавате медитацията

Медитацията и йога са изключително полезни. Те ще ви помогнат да забравите за стресовите ситуации, които се случват около вас, ще ви помогнат да фокусирате вниманието върху себе си.

Йога и медитация намаляват нивото на „хормоните на стреса“ в човешкото тяло. Ежедневните медитации са чудесен начин за подмладяване.

3. Не внимавате какво ядете

Един от начините да навредите на тялото си е недостатъчно добре да дъвчете храната, която консумирате. Това създава огромен товар върху храносмилателния тракт.

Друг лош навик е нежеланието да се контролира количеството мазнини и сладки храни, които консумирате. И това е пряк път към здравните проблеми.

4. Движите се малко

Advertisement:

В комбинация с предишния навик, това води до натрупване на мазнини и захари в тялото. Този вреден за тялото „коктейл“ забавя метаболитните процеси и ви кара да трупате излишно тегло. Освен това се повишава кръвното налягане и се появяват други сериозни здравословни проблеми.

5. Не контролирате кръвното налягане

Тук всичко е много ясно. Повишеното налягане е ясен симптом за стреса в тялото на човек. В допълнение, самото високо кръвно налягане е основната причина за стреса. С една дума, един порочен кръг.

Проблемите с налягането означават, че притокът на кръв в тялото е нарушен. Следователно, организмът не получава достатъчно хранителни вещества. В резултат – нашето тяло престава да функционира както трябва.

Повишеното налягане има най-лош ефект върху сърцето и мозъка. Помислете за секунда какви биха били последствията. Какво ще се случи, ако един от тези органи откаже?

6. Не следите нивото на метаболизма

Най-очевидният симптом на бавен метаболизъм е рязкото увеличаване на теглото. Този симптом предполага, че тялото е под стрес и следователно трупа резерви от мазнини. Това е червената лампичка, която трябва да ви подскаже, че е дошло времето за интензивни тренировки.

7. Пушите

Много е лесно да започнете да пушите и постепенно да го превърнете в зависимост. Този навик е една от най-важните причини за рак на белия дроб и емболия на кръвоносните съдове.

Пушенето играе важна роля в появата на редица други здравословни проблеми, започвайки с високо кръвно налягане и завършвайки със симптомите на диабет. Просто се откажете от този навик. Ще се справяте добре без никотин, тялото ви не се нуждае от него. Отказването от никотин ще направи живота ви по-добър. Опитайте.

8. Не живеете в настоящето

Много от нас не живеят пълноценен живот. Всичко, което правим, е да работим и да прекарваме времето в капана на рутината, а в паузите си се тормозим с мисли за миналото, което не можем да променим, и призрачното бъдеще.

Колкото повече се наслаждавате на малките радости на живота, толкова по-голям шанс имате за по-дълъг и по-добър живот.

Източник: zajenata.bg

Advertisement:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *